Efter två tama omgångar i NHL, äntligen lite känslor…

Två omgångar i NHL gick och ingen action, men natten till igår brakade det loss ordentligt. Matchen mellan Edmonton och Montreal blev en ruggigt jämn historia som fick avgöras på straffar. Dessförinnan hade inte mindre än tre fighter ägt rum.

Mike Komisarek vs. Brad Winchester

Mike Komisarek vs. Brad Winchester

I samband med att Brad Winchester gick hårt åt Canadiens målvakt David Aebischer, där han drog på sig en ”Goalie interference”, så gick Mike Komisarek in och markerade att man inte gör detta ostraffat. Detta i början av den andra perioden. Winchester är dock den som drar det längsta stråt i fighten och vinner knappt. Winchster gjorde också sitt första mål i NHL-karriären tidigare i matchen.

Mike Komisarek är väl inte känd som någon större fighter, men har nu i alla fall nått 7 fighter i NHL på sina 4 säsonger i den stora ligan.

Brad Winchester är en ny bekantskap för de flesta och gör sin andra säsong i NHL nu (han spealade 19 matcher förra säsongen och behållar därmed sin rookie-status även denna säsong). Han är dock inte ny i fighter-sammanhang, i AHL där han har tillbringat mycket tid har han gått många fighter, men också visat sig ha förmågan att göra mål. Kan vara att vi här ser en presumtiv ”Power Forward” och dom ser vi aldrig för många av.

I mitten av den andra perioden får Edmonton´s lagkapten Jason Smith och Montreal´s Aaron Downey ögonen för varandra och handskarna flyger.

Ingen större fight, men Downey avslutar starkt och vinner knappt.

Mot slutet av den andra perioden får Montrael´s Mike Johnson en ful knätackling av Matt Greene och Sheldon Souray gör processen kort med Greene som blir nerbrottad på isen. Souray som är en riktig favorit här på Grishockey-redaktionen får vi anledning att återkomma till.

Montreal vann 2 av 3 fighter och var dessutom laget som vann på straffar när trollkarlen Alexei Kovalev lyckades näta bakom Oilers målvakt Dwayne Roloson. En bra kväll för Montreal med andra ord.

Måste passa på att nämna en framtidsman här också. I Montreal har man hittat en riktig godbit i mannen med det brutalt svåra namnet Guillaume Latendresse. Han är bara 19 år och har framtiden för sig. Han gjorde sitt första NHL-mål denna match och förhoppningarna på denna yngling är stora. Han har storleken, attityden och talangen att bli Montreal´s kommande ”Power Forward” och i hans förra säsong så visade han åt vilket håll det pekar. På sina 51 grundseriematcher mäktade han med hela 43 mål och 105 utvisningsminuter (varav 3 fighter). Kan han visa att han också levererar på seniornivå har vi mycket att vänta från ”mannen med det omöjliga namnet”.

 

Det var inte bara i matchen mellan Oilers och Canadiens det small till, utan även i matcherna mellan Dallas och Calgary samt Los Angeles och Colorado.

Matthew Barnaby var i farten igen och denna gång med Andrew Ference. En lång fight utbryter efter att Barnaby crosscheckat Ference i ryggen bland annat.

Barnaby som har varit med länge blir rejält utmanad av den yngre Ference som är den som får in flest bra träffar, men i slutändan är det trots allt en oavgjord fight, men med bra intensitet.

Tim Jackman i slagsmål med Colorado Avalanche´s Ian Laperriere

I matchen mellan Colorado och Los Angeles småtjafsar Ian Laperriere och Tim Jackman tills de till slut besämmer sig för att kasta handskarna. En jämn fight där ingen vinner utan bägge faller till isen och linjedomarna kommer snabbt till undsättning.

En månad har gått nu av NHL 06/07 och känslan är att det faktiskt varit mer fart i ligan denna säsongsinledning än den försiktiga starten 05/06 efter lockouten. Kanske till och med bättre fart än inledningen 03/04. Grishockey ska sammanställa och jämföra dessa säsongsinledningar för att se om inte fighterna är på frammarsch och faktiskt ökat… Detta alltså inom kort, här på er favoritblogg om fysikt tuff ishockey… Wanna go? 😉

Annonser

~ av Webmaster på november 9, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: