Rookies försöker visa vägen!

Vancouver Canucks blev totalt överkörda av Anaheim Ducks tidigt i morse. Man var inte bättre på någonting spelmässigt på någon position… ganska sorgligt att se faktiskt… Nu var en hel drös ordinarie spelare borta på grund av skador, men man kan snabbt konstatera att det inte finns något djup alls i backbesättningen i detta lag. Vancouver var bättre på en punkt i och för sig… hockeyslagsmål 🙂

Den nyuppkallade backen och rookien Nathan McIver blev irriterad på Travis Moen i slutet på den första perioden då det stod 0-2 till Anaheim. McIver såg sin chans att i sin första NHL-match visa för coacherna, hemmapubliken att han är en stabil spelare att lita på samt att han säkert ville ändra matchbilden till sitt lags fördel.

Moen, som inte är någon duvunge direkt, var med på noterna från början och såg ut att kunna vinna fighten relativt enkelt. McIver kämpade sig dock tillbaka i striden och avslutade starkast och tog därmed en knapp seger i sin första NHL-fight. McIver som inför denna säsong under sina 308 matcher på seniornivå dragit på sig hela 723 utvisningsminuter (varav 25 fighting major) har nog en hel del att visa upp i NHL.

Vancouver Canucks’ Nathan McIver tar emot ett slag ifrån Anaheim Ducks Travis Moen
Vancouver Canucks’ Nathan McIver tar emot ett slag ifrån Anaheim Ducks Travis Moen

Nu fick inte McIver matchen dit han ville utan laget föll pladask med 0-6 i baken…

En annan rookie som försökte visa vägen för sitt lag i natt var Steven Goertzen i Columbus. Goertzen gjorde sin första match för säsongen i NHL och gav sig in i hetluften direkt. Synd för honom bara att det var i Bryce Salvador´s klor han råkade hamna i, för Goertzen hade inte en chans att stå emot och åkte på storstryk. Salvador som inte varit särskilt aktiv vad gäller fighter på senare tid imponerade och vann solklart.

Bryce Salvador och Steven Goertzen i en hockeyfight
Bryce Salvador och Steven Goertzen i en hockeyfight

I bytet efter drog nattens tyngsta fight igång. Jody Shelley (CLB) och Matt Walker (STL) går igång precis när St Louis Blues ser ut att ha gjort mål, men målet blir bortdömt. Walker som varit fruktansvärt aktiv i uppstarten på säsongen här och ligger på tredje plats i antal ”Fightng Majors” tar en klar seger mot den mer rutinerade Shelley som under fighten börjar att blöda.

Goertzen, Shelley och Columbus Blue Jackets vinner dock matchen och får slicka sina sår med två poäng på ”banken”.

Ytterligare en rookie som ville visa framfötterna i natt var San José´s Ryane Clowe. Clowe som ser ut att kunna utmana om titeln att bli årets rookie bland fighters i år har gått 3 fighter så här långt och är fortfarande obesegrad. Motståndet stod Tim Jackman för som ju nyligen var i luven på Ian Laperriere här om natten. Clowe går hur som helst vinnande ur denna fight och vinner även matchen med sitt San José.

Fler fighter i natt:

Brendan Witt och Ben Eager gick en fight med Eager som knapp vinnare.

Arron Asham och Mike Richards tog en fight där Asham tog hem vinsten.

Natten till igår gick även Steve Staios och Danil Markov en rond, men utan någon egentlig vinnare. Måste passa på att nämna tacklingen från Raffi Torres på Jason Williams i denna match… Vilken klockren pärla. Såg verkligen otäckt ut när Williams låg blickstilla på isen efteråt, men tacklingen var ren och tacklingen gav heller ingen utvisning. Williams fick bäras ut på bår, men skall enligt uppgift inte ha dragit på sig några bestående skador.

Raffi Torres tackling på Jason Williams
Raffi Torres trycker till Jason Williams i en ren och regelmässig tackling.

Annonser

~ av Webmaster på november 10, 2006.

Ett svar to “Rookies försöker visa vägen!”

  1. hallå! Goertzen är INTE rookie! han spelade typ 40 matcher förra säsongen och är inte kvalificerad som rookie. om ni ska vara pålästa får ni ju lära er reglerna! bra blogg annars kör hårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: