NHL i natt en riktig Norge-historia, bland annat…

Det måste ha varit en historik match i natt då två norrmän var inblandade i varsitt slagsmål. Patrick Thoresen i Edmonton tog sig an Columbus Alexander Svitov och åkte på stryk i en fight som mest handlade om kramar och brottning… Det var Thoresen´s första officiella NHL-fight.

Ole-Kristian Tollefsen (CLB) tog senare en fight med Joffrey Lupul (EDM), men Tollefsen som gått en fight tidigare i år vinner.

Den stora bataljen i natt var annars när Brian McGrattan (OTT) och Eric Cairns (PIT) bestämde sig för att gå en rond. En riktig tungviktsmatch och dessa herrar har kommit ihop sig ett par tillfällen tidigare också.

McGrattan mot Cairns i en riktigt bra hockeyfight.

McGrattan är den som får in flest bra träffar och har bra variation i sina slag. Cairns gör ett bra jobb mot ligans tungviktskung, McGrattan, men förlorar ”på poäng”. Kul att McGrattan börjar komma igång nu en bit in i säsongen. Än så länge bra 4 fighter denna säsong, men samtidigt får man förmoda att han har lite svårt att hitta ”danspartners” då inte många vågar utmana honom eller svara på hans utmaningar.

Ytterligare en tungviktsmatch i natt när Eric Boulton (ATL) och New York Rangers Colton Orr tog en vända utan handskar.

Eric Boutlon vs. Colton Orr
Henrik Lundqvist (NYR) räddar ett skott från Eric Boulton (ATL) som bevakas av Colton Orr (NYR).

Colton Orr tog en solklar seger i denna fight. Orr hade en bra match och hann även med att trycka till Vitali Vishnevski (ATL) i Atlanta´s ena sarghörn. Andra fighten i denna match gick Garnet Exelby (ATL) och Ryan Hollweg (NYR) med utgången att Exelby vann.

På tal om tacklingar så var NHL´s just nu bästa tacklare i farten i natt. Dion Phaneuf i Calgary har en oerhört bra timeing i sina tacklingar och gillar att söka upp motståndare tvärs över isen med sin högra axel och trycka till. Påminner mycket om Scott Stevens i sitt sätt att tacklas. I nattens match mellan Calgary och Anaheim så var Ryan Getzlaf ett par centimeter ifrån att åka på en propp som med all säkerhet hade slutat med ”sjukskrivning” ett par veckor. Nu fick Getzlaf upp huvudet i sista sekunden och kunde undvika tacklingen hyfsat. Phaneuf fick in ytterligare 2 bra tacklingar till i matchen samt en fight. Rookien Dustin Penner (ANA) är på väg att etablera sig som en riktig ”Power Forward” åkte på Mika Kiprusoff i Calgarys mål och Phaneuf gick in och markerade att man inte tillåter sådana tilltag mot sin målvakt. Penner som är storleken större än Phaneuf vinner sin första NHL-fight och åker samtidigt ut för ”Goaltender interference”.

I samma match gick Shawn Thornton (ANA) och Brandon Prust (CGY) i clinch. Thornton som nyligen kallades upp då Derek Boogaard (MIN) för någon vecka sedan totalknockade Anaheim´s Todd Fedoruk. Måste ha varit årets knockoutslag och Fedoruk är nu på skadelistan och rehabiliterar sig. Hur som helst är det Thornton som ersatt Fedoruk och har gjort det strålande. Han bidrar både offensivt och med fysiskt spel. Thornton vinner fighten, men Anaheim förlorar matchen.

Shawn Thornton vs Brandon Prust
Shawn Thornton och Brandon Prust utbyter knytnävar med varandra.

En riktigt bra NHL-omgång med mycket fysiskt bra spel och mycket känslor. Matchen mellan Chicago och St Louis innehöll inga fighter, men rejält med tacklingar och bra fart.

Annonser

~ av Webmaster på november 11, 2006.

Ett svar to “NHL i natt en riktig Norge-historia, bland annat…”

  1. Ni som har kollen… något om Nordan, Jonas Nordkvist från Luleå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: