Tre Kronor – för mesiga

Två raka förluster i Karjala Cup för Tre Kronor och man undrar så klart varför. Vi på Grishockey har givetvis svaret. Laget är för mesigt. Se till exempel våra backar. Snittlängd och snittvikt är 182 cm och 82 kg och ingen av våra backar är ”en elaking”. Puckskickliga och bra på grillorna, visst, och man är bra när man väl har pucken, men när 100 kg ryssar och tjecker kommer stormande känns det som att våra backar varken har storleken, aggresiviteten eller spelstilen att kunna stoppa upp dessa forwards.

Framåt har vi det kanske något bättre med Jonathan Hedström, Christian Berglund och Jimmie Ölvestad, men vi saknar ett riktigt rivjärn som Magnus Wernblom till exempel.

På tal om rivjärn, vi på Grishockey pratar ofta om den berömda verktygslådan när man ska bygga ett ishockeylag. En verktygslåda där man givetvis ska ha sina skruvmejslar (typ Mathias Månsson), polygriper (typ Jesper Mattsson) och skiftnycklar (typ Jörgen Jönsson), men man bygger inget hus (vinner turneringar) om man inte har rejäla saker som hammare (typ Thomas Holmström) och en slägga (typ Ulf Samuelsson) samt en rejäl kofot (absolut Magnus Wernblom).

Tre Kronor i dag känns som en verktygslåda som saknar de tyngre verktygen och därför bygger vi inget hus denna turnering 🙂

Annonser

~ av Webmaster på november 11, 2006.

2 svar to “Tre Kronor – för mesiga”

  1. Håller med om Holmström, en riktig fighter som gör matcherna mer intressanta. 🙂

  2. […] Kul att våra tankar här på Grishockey får så bra gehör i hockeysverige, nåja, men som vi tidigare påpekade så hade Sverige på tok för små-växta och snälla backar i Karjala Cup senast (11/11 – Tre Kronor – för mesiga). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: