Chris Dingman till Södertälje SK (SSK)

Detta är en riktig kioskvältare och det är bara att gratulera Södertälje som får ytterligare bredd och tyngd i sin spelartrupp. Chris Dingman är en stor pjäs som mäter 195 cm i strumplästen och kliver upp på vågen med drygt 110 kg. Dingman som vunnit Stanley Cup två gånger (00/01 med Colorado och 03/04 med Tampa Bay) är en aggressiv och hårdhudad spelare och har gått i clinch med de största i NHL. Han har gått 85 fighter i grundserien i NHL och har stött på legender som Stu Grimson, Bob Probert, Tie Domi, Georges Laraque, Chris Simon och Sandy McCarthy bara för att nämna några stycken.

chris-dingman-fighter-med-brown-laraque.jpg
Chris Dingman i stilstudie med Georges Laraque och Brad Brown

Chris är något av vad man kallar ett ”victim” av det ”nya” NHL där man premierar duktiga skridskoåkare före lite tyngre ”Grinders” som tidigare var så effektiva i sina roller som påfrestande destruktiva spelförstörare. Dingman blev också nerskickad i farmarlaget i januari i år och där hade han inte spelat på över 6 år. Tampa Bay var helt enkelt inte nöjda med hans resultat de 15 matchar han spelade i början av förra säsongen då han inte hade noterats för någon poäng samt att han visade upp -6 i den så viktiga ”plus/minus-statistiken”. Många spelare hade säkert surat till för petningen, men Dingman bet ihop och visste att han var tvungen att utveckla sitt spel för att passa in i det ”nya” NHL och på de första 6 matcherna i Springfield Falcons (Tampa Bay´s farmarlag) tryckte han dit 3 mål och han fick till och med förtroendet att spela i numerärt underläge för Falcons, vilket han inte hade fått göra på ett antal år i NHL.

I mars i våras blev han också uppkallad igen till Tampa Bay innan slutspelet drog igång. Chris fick spela 19 matcher innan det var dags för slutspelet och väl där fick han spela 3 matcher innan Tampa Bay åkte ut mot Ottawa (1-4 i matcher till Ottawa´s fördel).

Chris Dingman, som var ett förstarundeval i draften 1994 (Calgary och som nummer 19 totalt), gör helt rätt, anser vi på Grishockey, genom att komma till Sverige för att just utveckla sitt spel. Han kommer att få mycket istid och få möta ett flertal starka skridskoåkare som motståndare samt att han på stor rink blir tvungen att bli en bättre skridskoåkare. Han kommer också att slippa bli utmanad av hungriga kommande ”enforcers” och ”fighters” i AHL, som gärna vill gå en match mot en tidigare tungviktare, vilket givetvis hade påverkat hans möjligheter att just få utveckla sitt spel.

Kul, tycker vi på Grishockey och grattis säger vi till Södertälje och alla som följer SSK! Välkommen till Sverige Chris!


Chris Dingman (TB) och Chris Neil (OTT) i en fight nu på försäsongen 05/06 där Dingman får in ett snabbt ”knockout-slag” och fighten är över innan den ens börjat.Dingman kliver runt backen på Power Forward-manér och trycker dit pucken mellan benen på målvakten och ”crash the net” som det heter… Målet blir dock bortdömt av en domare som är helt vilsen…

Annonser

~ av Webmaster på november 15, 2006.

2 svar to “Chris Dingman till Södertälje SK (SSK)”

  1. […] Mer om Chris Dingman här: Chris Dingman till Södertälje SK (SSK) […]

  2. Hvorfor forlader Dingman SSK?

    Han har just skrevet kontrakt med Aalborg i Danmark.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: