Georges Laraque på Gretzky´s kontor…

Georges Laraque, vilken match han gör i natt när Phoenix äntligen får vinna efter två uddamålsförluster tidigare i förra veckan. Han ligger bakom två mål med sina två assist och han vinner sin fight mot ingen mindre än Derek Boogaard (MIN). Han har +2 i sin ”plus/minus-statistik” och gör 15 byten i matchen. Han får dessutom nära en minuts spel i numerärt överläge som belöning för en fin insats i matchen av coach Wayne Gretzky. Gretzky, som hämtade Laraque från kyliga Edmonton Oilers till öknen i Phoenix i somras för att addera tuffhet och aggresivitet till laget, är imponerad av Laraque´s mångsidighet och skicklighet med pucken. ”Big Georges” är mer än ”bara” en ”tungvikts-enforcer” och som han visade det i mötet mot formstarka Minnesota Wild.

Strax efter att Minnesota gjort 0-2 säger Laraque att han kände igen tendensen och att han var tvungen att bryta mönstret. Laraque kliver in i rampljuset och utmanar bjässen och skogshuggarmonstret Derek Boogaard. Han vinner fighten och får energi till laget och hemmapubliken. Sedan går Laraque in och gör förarbetet till både 2-2 och senare det matchvinnande målet 4-3. Han blir efter matchen också rättvist utnämnd till (first star) bästa spelaren i matchen… Detta var ”Big Georges” kväll utan tvekan!


Georges Laraque på Gretzky´s ”kontor”… Har Wayne tipsat om hur det ska gå till månne?

För den svenska publiken är Georges Laraque kanske mest känd som NHL-spelaren som kom över en sväng under Lockout-säsongen 04/05 till AIK och hjälpte klubben att ta sig upp till Allsvenskan från Division 1. Denna sköna spelare blev snabbt en publikfavorit i AIK och visade stort hjärta i varje match med mycket tacklingar och fysiskt spel och överraskade emellanåt med bra kreativt spel.

I fighten med Boogaard i natt så skadade tyvärr Derek sitt knä och lämnade matchen efter fighten. Vi får hoppas att denne fighter snabbt är tillbaka igen.


Georges Laraque (192 cm och 110 kg) mot Derek Boogard (204 cm och 123 kg) i en riktig tungviktsfight.

Georges Laraque i en hockeyfight med Derek Boogaard
Laraque duckar ett slag innan han vinner denna hockeyfight.

Annonser

~ av Webmaster på november 15, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: