Dion Phaneuf och Robyn Regehr, vilket backpar Calgary

Det finns ett antal backpar som ligger ”över medel” i NHL och emellanåt ser vi till exempel Scott Niedermayer och Chris Pronger göra sällskap ute på isen för Anaheim Ducks. Vi har också Bryan McCabe och Tomas Kaberle i Toronto Maple Leafs som bildar ett bra backpar. Frågan är dock om inte Dion Phaneuf och Robyn Regehr är stråt vassare än alla de andra. Här har vi två spelare som kan tacklas, som kan bidra offensivt och som också kan stå upp för sitt lag och ta en fight om det krävs. I senaste matchen mot Detroit Red Wings var denna duo utmärkt, som många gånger tidigare. Phaneuf bidorg med ett tjusigt mål i Power Play och Regehr fick in en grym tackling på Dan Cleary (DET).


Robyn Regehr söker upp Dan Cleary och trycker in en tackling som verkligen suger musten ur Cleary.

Detta backpar var starkt bidragande till att man tog sin sjätte raka seger i och med vinsten mot Detroit. På Tisdag bär det av mot Edmonton och den matchen bör bli en höjdare med tanke på att också Edmonton gått riktigt bra på senare tid (3 vunna matcher utav de fyra senast spelade). Phaneuf gjorde sitt fjärde mål för säsongen och börjar så smått att visa att förra säsongen inte var någon tillfällighet, då han nätade hela 20 mål och detta i sin rookie-säsong (han var också finalist i utnämningen av årets rookie förrsa säsongen och kunde ha vunnit Calder Trohpy om nu inte Mr Ovechkin haft en så pass bra inledning på sin NHL-karriär).Dion Phaneuf gör ett snyggt mål i Power Play mot Hasek i Detroit.

Phaneuf kan som sagt göra mål, men han utmärker sig kanske mest som en av NHL´s vassaste tacklare. Spana in dessa tacklingar…

 


Först ut har vi en skön tackling på Denis Hamel i Ottawa.


Här är det Los Angeles Kings som råker illa ut mot Phaneuf, bland andra Jeff Cowan och Sean Avery.


Här för Jim Dowd känna på Phaneuf´s vrede.


Till sist har vi en tackling som leder in till en fight. Barret Jackman i St Louis tål inte att bli tacklad och utmanar Phaneuf på en fight som Phaneuf vinner.

 

Annonser

~ av Webmaster på november 19, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: