Chris Simon´s måltorka äntligen över

Chris Simon började säsongen bra med 4 poäng (1 mål och 3 assist) på de fyra första matcherna, men har sedan dess gått mållös i 14 raka matcher… I natt fick han dock äntligen stänka dit sitt andra mål för säsongen.

Chris Simon gör mål med ett direktskott och visar starka, men känsliga handleder.

Simon som vi på Grishockey haft höga förväntningar på i år då han förenats med sin gamla coach från juniortiden Ted Nolan och även då han kommit till ett nytt lag borde vara motiverad att spela fysiskt och visa att han är en av tungiktarna i ligan, men Chris Simon har inte varit involverad i en enda fight i år, inte ens på försäsongen.

Simon tar det dock oftast lugnt i början av säsongen för att i mitten och mot slutet ta sig an de mer fysiska aktiviteterna han behärskar så bra. Simon har hunnit bli 34 år (35 nu i januari 07) och med ålderns rätt tar han det lite lugnare nu än tidigare i sin karriär.

Simon kan också mer än att bara slåss och blickar vi tillbaka till succésäsongen han hade 99/00 med Washington då han mäktade med hela 29 mål, 20 assist och 49 poäng samtidigt som han satt i utvisningsbåset 146 minuter varav 6 fighter, så säger väl det att denna tuffing på 191 cm och 106 kg är mer än bara en fighter i NHL.

Simon har nu de senaste matcherna efter senaste förlusten mot Tampa Bay med 5-1, fått spela i förstakedjan med Alexei Yashin och Jason Blake. Coach Ted Nolan sa att laget vek ner sig och slutade spela, men att deras (New York Islanders) fjärdelina med Chris Simon har slitit i varje match och Simon fick belöningen att spela i förstakedjan med Yashin och Blake. Detta drag har varit lyckat då Simon omedelbart levererade i vinsten mot Philadelphia Flyers i matchen efteråt och man har nu bara förlorat en enda match under ordinarie tid sedan Simon´s intåg i förstakedjan.

Vi får se om Chris Simon också kan bidra med sitt mer fysiska spel framöver i säsongen, vi på Grishockey hoppas det i alla fall.

Måltorkan över med andra ord, men vi väntar på att Fighttorkan också ska ta slut.

Annonser

~ av Webmaster på november 21, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: