Många klagar på Derian Hatcher

Derian Hatcher i Philadelphia Flyers är det många som har synpunkter på och tankar om. Allt ifrån att han är för stor, sölig och orörlig och inte passar in i det ”nya” NHL och så vidare. Niklas Wikegård är väl den hockeykännare som lagt den mest nyanserade kommentaren om Derian Hatcher i samband med OS i Turin 2006… ”-Han (Hatcher) åker ju och glider runt som ett utedass…”.

Derian Hatcher

Hatcher när han är som bäst, i närkamper med fysiskt och aggressivt spel

Kritiken Hatcher stött på nu på senare tid är väl heller inte helt obefogad, men det är knappast en spelares fel att ett helt lag går dåligt. Derian Hatcher har dock nu de senaste matcherna lyft sitt spel och vi börjar kunna se glimtar av den tidigare så fysiska och stabila backen Hatcher en gång var, som när han till exempel i Dallas ledde laget till Stanley Cup-seger.

De senaste 3 matcherna har Hatcher spelat fram till ett mål, han har +4 i plus/minus-statistiken och skjutit 3 skott på mål, men det som gläder oss på Grishockey mest är att han har delat ut 11 tacklingar under dessa tre matcher och även gått en fight.

Här är ett par smakprov på hur Derian Hatcher använder sina 196 cm och 107 kg på ett bra sätt i matchen senast mot Montreal Canadiens (vinst med 2-4).


Först är det Plekanec i Canadiens som får sig en tryckare

 

Senare i samma match är det Craig Rivet som får sig en omgång


Derian Hatcher tar dessutom en fight med Sheldon Souray i samma match

Philadelphia Flyers har nu två raka segrar och kan Hatcher fortsätta ge laget energi på detta sätt så kanske det kan bidra till att man reser sig från den usla säsongsinledningen och börjar kräla upp ur källaren och till någon form av respektabel nivå.

Annonser

~ av Webmaster på november 27, 2006.

2 svar to “Många klagar på Derian Hatcher”

  1. […] Vi gillar att gå mot strömmen här på Grishockey och när alla andra klagar på Derian Hatcher väljer vi istället att se de positiva delarna i spelet Hatcher levererar. För ett par dagar sedan uppmärksammade vi Hatcher som de senaste matcherna verkligen vänt sin spelmässigt negativa trend (27/11 – Många klagar på Derian Hatcher). […]

  2. […] Vi gillar att gå mot strömmen här på Grishockey och när alla andra klagar på Derian Hatcher väljer vi istället att se de positiva delarna i spelet Hatcher levererar. För ett par dagar sedan uppmärksammade vi Hatcher som de senaste matcherna verkligen vänt sin spelmässigt negativa trend (27/11 – Många klagar på Derian Hatcher). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: