Stenhård match mellan Anaheim och Edmonton

Detta var Chris Pronger´s första match i Edmonton sedan han begärde en trade från laget och efter att Edmonton förlorat den sjunde och avgörande finalen i Stanley Cup förra säsongen. Supportrarna i Edmonton hade laddat i en vecka för denna match och stämningen var hög under och före matchen, men kanske inte på topp efter matchen då Pronger´s nya lag vunnit i förlängningen med 2-3.

Det började dock bra för hemmalaget som i början av den andra perioden gjorde 2-0 genom lagkaptenen Ryan Smyth, men efter det så arbetade sig Anaheim in i matchen. Detta mycket tack vare två herrar vid namn Sean O´Donnell och Shane O´Brien, bägge i Anaheim Ducks. Efter målet till 2-0 hettar det till i matchen och först ut i en fight går O´Donnell och Brad Winchester (EDM).

Brad Winchester vs Sean O´Donnell
Brad Winchester vs Sean O´Donnell i ett hett ögonblick

Bara ett par minuter senare går O´Brien och Matt Greene (EDM) en fight och Anaheim har fått Edmonton att fokusera på annat än bara matchen. Anaheim reducerar också direkt efter dessa hockeyslagsmål till 2-1 innan andra perioden är över.

I den tredje perioden pressar Edmonton på och kan i sista minuten kvittera till 2-2. Halvvägs in i förlängningen vinner Anaheim matchen mycket tack vare fysiskt och smart spel. Anaheim får in hela 25 rejäla tacklingar under matchen och tar dessutom två smarta fighter vid rätt tillfällen. Bra coachning och smart genomförd match. Det är ingen slump att Anaheim Ducks just nu är NHL´s hetaste lag.

Shane O´Brien ligger nu på delad andra plats i Fightertoppen tillsammans med Matt Barnaby (DAL), båda på 8 slagsmål, och Cam Janssen ligger fortfarande i topp på 9 fighter.

Annonser

~ av Webmaster på november 29, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: