Två rinkrävar i luven på varandra, Ian Laperriere vs Darren McCarty

Två ruskigt rutinerade rinkrävar går i clinch i matchen natten mot Onsdag mellan Calgary och Colorado, men något är verkligen märkligt med denna fight. Det här är två spelare som kastat handskarna åtskilliga gånger (bägge spelarna är på väg att nå 130 fighter i NHL) och båda ligger på topp5 av de aktiva spelare som huserar i NHL just nu, när det kommer till hockeyslagsmål. Denna fight var osannolikt faktiskt deras första mot varandra och man får ana att det finns en hel del respekt inblandat i ett sådant här möte, men att som Darren McCarty (CGY) sluta mitt i fighten och inte slutföra situationen måste anses vara märkligt. Istället överlåter han initiativet till Ian Laperriere (COL) som till slut också får vinna fighten.

Darren McCarty efter en fight med Ian Laperriere
Darren McCarty upptäcker att blodvite uppstått i fighten med Ian Laperriere

Det märkliga i denna fight utspelar sig en bit in i slagsmålet då McCarty byter hand och har både all tid och alla lägen i världen att trycka dit ett avgörande eller för den delen flera avgörande vänstersvingar, men han avstår av någon anledning och överger som sagt initiativet till Laperiere. Svårt att säga vad som får McCarty att avstå från att mata slag med vänstern, men hur som helst förlorar han fighten på det.


Darren McCarty har chans att avgöra fighten med vänstersvingar, men avstår…

Kan det ha varit en gentlemanna-gest att han avstod att trycka dit näven för att Laperriere inte hade chans att parrera slaget? Ansåg McCarty att fighten redan var över och väntade in domarna? Hade McCarty redan blivit skadad och hade mer koncentration på skadan än att skada motståndaren?

 

Annonser

~ av Webmaster på november 29, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: