Carolina Hurricanes, NHL´s mest fysiska lag?

De regerande Stanley Cup-mästarna Carolina Hurricanes, har efter en trevande inledning på denna säsong efter en sedvanlig ”Stanley Cup-mästar-baksmälla”, äntligen fått upp ångan. Efter att ha förlorat 8 av de första 14 matcherna man spelade har man nu lyckats vända trenden och istället vunnit 9 av de 14 senaste matcherna (Carolina Hurricanes har spelat 28 matcher så här långt). Detta har gjort att man klättrat upp till en andra plats i Southeast Division och har bara formstarka Atlanta Tharshers framför sig.

Här på Grishockey inbillar vi oss att det är det fysiska spelet som bidragit till att man spelar bättre och Carolina är det lag som just nu tacklas mest i hela NHL. På de senaste 3 matcherna har man ett snitt på 38 tacklingar per match och det är inget lag som ens kommer i närheten av det och det är skönt att se att det ger resultat.

Rod Brindamour

Lagkaptenen med stort ”L”, Rod Brindamour

I senaste matchen mot Boston Bruins, den 2/12, vann man tacklingarna med 36-27 och matchen med 5-2. I spetsen för det fysiska spelet går lagkaptenen Rod Brindamour som är en av ligans absolut mest vältränade spelare och han bär laget på sina starka axlar genom att också bidra med offensiva kvaliteter. Fortsätter Brindamour i samma fina tempo kommer han att nå 30 mål under grundserien för 5:e gången i karriären.

Fysiska är man också i from av hockeyslagsmål. I ovan nämnd match går Andrew Ladd (CAR) och Shean Donovan (BOS) en vända utan handskar. Detta, på tal om tacklingar, efter en ordentlig bröstvärmare av Ladd som sänker Mark Stuart (BOS).


Bra tackling av Andrew Ladd som resulterar i en hockeyfight

Annonser

~ av Webmaster på december 4, 2006.

2 svar to “Carolina Hurricanes, NHL´s mest fysiska lag?”

  1. […] nytt säsongshögsta i matchen mellan Carolina och Washington Det är ofta många tacklingar i Carolina Hurricanes‘ matcher, det har vi ju uppmärksammat här på Grishockey tidigare, men i nattens match var det Washington […]

  2. […] är ofta många tacklingar i Carolina Hurricanes‘ matcher, det har vi ju uppmärksammat här på Grishockey tidigare, men i nattens match var det Washington […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: