Lance Ward i blåsväder igen

Lance Ward i HV71 har gjort ett stort intryck på den svenska Elitseriepubliken, främst med sitt fysiska spel. Han ligger på gränsen mest hela tiden och i kvällens match mot Färjestad var det dags igen. Stefan Erkgärds i Färjestad kommer anfallandes över offensiv blålinje med pucken och har huvudet lite lågt och när han släpper pucken i sidleds och passar lagkamraten Per Johnsson, ja då smäller det rejält. Tacklingen tar klockrent på hakspetsen och man ser nästan tårna peka rakt upp ur skridskorna på Erkgärds. Det är den typ av tackling backar älskar att sätta dit, en forward kommer i full fart och är inte tillräckligt uppmärksam på omgivningen och backen som kommer lite snett framifrån trycker till och utgången är oundviklig med en rejäl tackling som följd.

Problemet denna gång är dock att Lance Ward kommer in för sent, för om inte vi på Grishockey är helt fel ute så är en spelare bara tacklingsbar fram tills spelaren man passat pucken vidare till, har tagit emot pucken och så var det denna gång, om än hårfint. Ward får 5 minuter för ”Charging” och matchstraff, vilket gör att han befäster sin position som elitseriens mest utvisade spelare denna säsong och är nu uppe i 128 utvisningsminuter på 25 matcher spelade.

Nästa match får Ward dock stå över i och med matchstraffet. För Erkgärds del blir det värre, i och med en kraftig hjärnskakning och 6 stygn på hakan samt säkerligen en längre frånvaro från hockeyn än bara 1 match. Vi på Grishockey hoppas att Erkgärds är på benen snabbt och passar på att dra fram det gamla citatet Ulf Samuelsson sa vid något tillfälle, ”-Varje gång jag tacklar någon hoppas jag att han är borta och ute från resten av matchen, men tillbaka i nästa match”. ”Tuffe Uffe” visar prov på kloka ord.


Lance Ward får in en hårfint sen tackling på Stefan Erkgärds

Vi har uppmärksammat Ward tidigare här på Grishockey och det är en kile man ska se till att hålla ett öga på när han är på isen (6/11 – 1/3 av Elitserien 06/07 spelad och en kanadensare i topp).

Annonser

~ av Webmaster på december 5, 2006.

9 svar to “Lance Ward i blåsväder igen”

 1. […] Detta är ju en liknande händelse som när Lance Ward (HV71) sänkte Stefan Erkgärds (FBK) för ett par veckor sedan, men vem stod upp för Erkgärds i Färjestad? Finns det egentligen någon i Elitserien som skulle kunna få Lance Ward att lugna ner sig eller får han göra vad han vill ute på isen? […]

 2. VAr på den du kan dra åt helvete du kan dra åt helvete du kan dra åt helvete du kan dra åt helvete

 3. Svenska hockeyspelare måste lära sig att inte åka med huvudet i isen då går det såhär med en kille som Ward på isen. Precis som det säger så är det en hårfint sen tackling sdå det skiljer en halvsekund ifrån att det är just tackling.

 4. Tack Victor för ditt nyanserade inlägg och större tack till Linus.F som precis som jag har samma syn på denna tackling!

  /ZeKe

 5. Haha ni är ju dumma i huvudet om ni säger att Ekgärds måste lära sig hur han ska ta en sån tackling ? Har du någonsin spelat hockey. Den där tacklingen är den fulaste tackling i elitserien i år ! För hög fart, ekgärds har ingen puck, och dessutom från sidan utan att ekgärds kollar, eftersom han har ögon på pucken. Lär er sporten för i helvete innan ni yttrar er… Fast ändå har jag den här tacklingen som favorit, men ni kan inte säga att hockeyspelarna ska lära sig att ta en smäll och hur dom ska göra det. Det bevisar ju bara hur slut du är ! Lance ward gör också rätt som gör hockeyn hårdare i sverige, men han borde göra det på rätt sätt !

 6. Victor: Hur kan du ha den som favorit och ändå såga den? Fattar inte logiken riktigt?
  Själv tyckte jag den var asskön, precis vad som behövs i varje match!

 7. Ja just det jag säger är att han inte ska ha ögonen på pucken hela förbannade tiden utan att kunna åka med huvet uppe o ändåså ha koll på pucken. Åker man med huvet i isen så åker man på en sån här tackling med Ward på isen, som är mycket bra på såkallade openicehits även ifall den tacklingen inte är en bra tackling iochmed att han blir utvisad, sen så är det absolut inget fel i tacklingen i sig, felet är att den är för sent. Han tacklar utan att ta upp armbågen eller med handskar eller klubba uppe i ansiktet.Sen kriteserar du att ishockeyspelare ska lära sig att ta emot smällar o sen i meningen efter tycker du det är bra att Ward gör hockeyn tuffare. Så vi ska han jättetuffa tacklingar men spelarna ska inte lära sig att ta emot de eller undvika dem? Jag protesterar inte emot utvisningen däremot tycker jag absolut att alldeles för många svenska och europeiska hockeyspelare är för dåliga på att åka med huvudet uppe.Skulle då Erkgärds haft huvudet uppe skulle han kunna ha förberett sig o kroppen skulle ha vetat att den skulle få en smäll och skadan skulle inte bli lika stor, eller skulle han rent av ha sett tacklingen långt innan och undviket den.

  MVH Linus.F

 8. 5 minuter ska han ha för att han börjar blöda. Men inte något jävla matchstraff. Är man så jävla dum att man inte tittar på helheten utan bara på pucken så förtjänar man en tryckare.
  Victor: Hur kan man ha för hög hastighet i en tackling? Har dem satt in fartbegränsning? Skulle dock inte förvåna mig. -.-

 9. […] är ju en liknande händelse som när Lance Ward (HV71) sänkte Stefan Erkgärds (FBK) för ett par veckor sedan, men vem stod upp för Erkgärds i Färjestad? Finns det egentligen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: