Georges Laraque får smaka på lite svenskt stål

Det är inte alltid Georges Laraque (PHO) åker i isen av en tackling eller att någon för den delen vågar sig på honom. Doug Murray (SJ) vågar dock, men så är han ingen vanlig spelare heller. Doug Murray är något så ovanligt som en svensk back med stor pondus och spektakulär storlek (194 cm och 110 kg) och som älskar att tacklas samt spelar i NHL. Det är inte många svenskar med denna spelstil i NHL idag…


Doug Murray sänker här Georges Laraque med en vältajmad tryckare i matchen mellan San Jose Sharks och Phoenix Coyotes den 11/12.

Murray som är född i Bromma 1980 (12 mars) gjorde sin rookie-säsong i NHL förra året och gjorde en mycket bra första säsong. Han spelade 34 matcher och samlade på sig 27 utvisningsminuter (inkluderat en hockeyfight mot Shane Doan i Phoenix). Trots så få matcher kom han på 10:e plats i utdelade tacklingar bland rookies och 3:a av alla i San Jose Sharks. Det säger en del om denna fysikt spelande back som inte drar sig för att slänga handskarna.

Under sina säsonger i AHL (Cleveland Barons) gick han hela 10 fighter. Detta samtidigt som han faktiskt gjorde en hel del poäng och bidrog med offensivt spel. På sina 155 matcher i AHL (Grundserie och slutspel) gjorde han 20 mål och 36 assist för 56 poäng. Doug Murray hann också sitta i utvisningsbåset i hela 205 minuter.

Lite bakgrundsfakta om Doug Murray är att han spelade i Djurgården IF´s juniorlag innan han flyttade till USA och började spela juniorhockey (för att kunna kombinera studier med hockey på bästa sätt) säsongen 98/99 och därefter blev det 4 säsonger med Cornell och collagehockey. Det hela utvecklade sig så pass bra att han blev draftad av San Jose Sharks i 8:e rundan 1999.

Murray´s efternamn har att göra med att hans far har skottskt blod i ådrorna och på tal om släkten är han dessutom barn-barn till den svenske hockeylegenden Lasse Björn.

Kul med fysiskt spelande svenskar i NHL tycker vi på Grishockey så klart!

Annonser

~ av Webmaster på december 12, 2006.

Ett svar to “Georges Laraque får smaka på lite svenskt stål”

  1. […] I den andra perioden tar Sharks ledningen direkt och drygar ut den lite senare till 3-1. Matchen är vänd och som pricken över i:et får vi se ytterligare en smällkaramell från Doug Murray när han får in en ruskigt bra tackling på Michael Zigomanis (PHO) och gissa vem som är på svensken efter det om inte självaste Georges Laraque… Vi vet ju vad som hände senast dessa två spelare möttes… […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: