Om inte Jarkko Ruutu hittar trubbel…

…så hitter trubbel Jarkko Ruutu. Ett anrikt finskt gammalt hockeyordspråk… Ok, inte helt etablerat ännu i finska ordspråkslexicon kanske, men en utgåva inom kort kommer garanterat att inkludera detta, för Jarkko Ruutu är en mästare att hitta på rackartyg. Många minns väl till exempel i Turin-OS senast hur han manglade Jaromir Jagr´s huvud i sargkanten. Nu var det egentligen inget fel på den tacklingen vad vi på Grishockey erfar, men däremot den Jofa-hjälm (från sent 60-tal) Jagr använde och hans oaktsamhet i att vara i så fel kroppsställning att inte kunna ta emot en tackling.


Jaromir Jagr får en tackling av Jarkko Ruutu

I nattens möte mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals var det dags igen. Först kör Ruutu över Mike Green (WSH) och sedan blir det gruff för hela slanten när handskarna flyger och två slagsmål bryter ut samtidigt.


Jarkko Ruutu kör över Mike Green

Ett par byten senare kör Ruutu´s lagkamrat Brooks Orpik över Jakub Klepis (WSH) och Ruutu råkar självklart vara i närheten (trubbel hittar Ruutu som bekant). Två slagsmål startar och det är Jarkko Ruutu mot Washington´s Brooks Laich och Bryan Muir (Washington) mot Brooks Orpik.


Stort slagsmål bryter ut strax efter att Pittsburgh reducerat till 4-1 och det ligger senare också till grund för att Penguins vänder matchen. Pittsburgh reducerar tre gånger till och vinner senare på straffar.

Annonser

~ av Webmaster på december 12, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: