Colin White skyddar lagets stjärnor

I matchen mellan New Jersey Devils och Boston Bruins natten mot Fredag 15/12 så fick vi se ett perfekt exempel på varför ett lag behöver en hockeyfighter som skyddar sina egna lagkamrater. I matchens första byte så kommer Devils superstjärna Patrik Elias med pucken upp mot offensiv blålinje och passar den sedan vidare och åker på en rejäl tackling av Bruins Andrew Alberts. Colin White är uppmärksam och tvekar inte en sekund när han åker fram till Alberts som direkt förstår att han får svara för sin aktion och handskarna flyger.


Colin White läxar upp Andrew Alberts efter tacklingen på Elias

Alberts kommer nog att fundera mer än en gång om samma situation uppstår igen. Och det är ju precis det som är syftet med att ett lag har en ”polis”.

Detta är ju en liknande händelse som när Lance Ward (HV71) sänkte Stefan Erkgärds (FBK) för ett par veckor sedan, men vem stod upp för Erkgärds i Färjestad? Finns det egentligen någon i Elitserien som skulle kunna få Lance Ward att lugna ner sig eller får han göra vad han vill ute på isen?

Det är här frågan om ett hockeylag´s polis dyker upp… Vem i det egna laget kan få motståndarnas fysiska spelare att hålla igen och tänka två gånger innan de hittar på något elakt, styggt eller fult?

Något för Elitseriens sportchefer att fundera på kanske… För visst ökar det lönekostnader genom att ta in en extra spelare och som kanske bara gör 5-10 byten per match utan att producera så mycket framåt. Visst stjäls det istid av andra kanske spelskickligare spelare, men väger inte fördelarna upp? Att ha ett friskt lag och helt lag där alla vet att de kan känna sig trygga i att inga eller väldigt få dumheter kommer att äga rum ute på isen?

Fansen älskar dessutom det egna lagets poliser och det kommer dra extra biljetter och om lagets stjärnor får vara friska drar det ännu mer biljetter och när laget går bra och hallen är proppfull, ja då är hockey som bäst! Kom igen nu sportchefer, vi vet att ni kan och vi vet att ni vill!

Vi på GRiSHoCKEY startar gärna denna hockeyrevolution, för det här måste börja någonstans. Det här måste börja någon gång. Vilken plats är bättre än denna? Vilken tid är bättre än nu? /GRiSHoCKEY

Annonser

~ av Webmaster på december 15, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: