Veteranen Matthew Barnaby aktivare än på 10 år

Retstickan och veteranen Matthew Barnaby (DAL) har varit med länge. Han gjorde sin NHL-debut redan säsongen 92/93 i Buffalo Sabres. Han spelade bara 2 matcher då, men hann i alla fall med 2 fighter. Buffalo hade på den tiden en rad tuffa spelare som Brad May, Gord Donnelly och främst Rob Ray i spetsen.

Idag spelar han för Dallas Stars och är mer aktiv fight-mässigt än på många år. Barnaby hade sin mest aktiva fight-säsong 95/96 med 28 hockeyslagsmål på sitt samvete, vilken också var hans genombrottssäsong. Barnaby hängde faktiskt 15 mål denna säsong samtidigt som han hann med att sitta utvisad 335 minuter…

Matt Barnaby slåss mot Ryan Hollweg
Matt Barnaby får in en höger på Ryan Hollweg

I år ligger Barnaby i täten med ett par andra spelare i ”Fighttoppen” på 9 Fighting Major´s. Han ligger i fas att nå 23 hockeyfighter innan grundserien är färdigspelad och fler än 23 fighter har inte Barnaby gått under en grundserie på över 10 år och det var just säsongen 95/96.

Barnaby har hunnit bli 33 år (blir 34 år i maj 2007) och det är skönt att se att han fortfarande har samma frenesi och aggressivitet, vilket nornalt brukar bli ett problem när spelare passerar de 30 och kommer upp i en mer mogen ålder.

Sin senaste fight gick han mot Ryan Hollweg (NYR) vilket blev en rätt underhållande show med Barnaby som nekar linjemännen att gå in och bryta fighten, han ville helt enkelt ge Hollweg en rejäl omgång, vilket han också gjorde.

 


Barnaby utmanar Hollweg som inte är sen att tacka ja.

Matt Barnaby ligger nu tvåa utvisningsligan i NHL på sina 93 utvisningsminuter på 32 spelade matcher. Han ligger här i fas att nå 231 minuter om han får spela resten av säsongen i samma still om hittills.

Annonser

~ av Webmaster på december 18, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: