Tuffingen Johnny Oduya gjorde sitt första mål i NHL

Johnny Oduya (NJD) har etablerat ett stort förtroende för sitt spel i New Jersey Devils nu i sin rookie-säsong. Han har gått från att bli uppkallad från farmalaget och göra ett fåtal byten per match till att vara den back som får näst störst förtroende i laget.

Johnny Oduya ligger och snittar på drygt 20 minuters speltid per match och i nattens möte med Atlanta Thrashers så spelade Oduya hela 24.49 minuter (det är nästan i närheten av Nicklas Lidström´s snitt på 27.14 denna säsong). Nu är det nog inte speltiden Johnny kommer att minnas mest från denna match, utan det skott som blev hans första mål i NHL.

Johnny Oduya får på ett bra direktskott som letar sig rakt in i mål

Kul för Oduya som vi minns här i Sverige som en av de hårdaste backarna i Elitserien. Säsongen 03/04 vann Oduya , då i Djurgården, utvisningsligan då han med sin aggresiva och tuffa spelstil drog på sig hela 173 utvisningsminuter. Säsongen efter vann han utvisningsligan för backar med sina 139 minuter.

Efter flytten till Frölunda säsongen 05/06 så ökade hans produktivitet offensivt och Oduya gjorde faktiskt 8 mål och assisterade till 11 för en poängskörd av 19 poäng. Samtidigt tonade han ner sitt lite mer vårdslösa spel och höll sig under 100-strecket i utvisningsminuter (95 utvisningsminuter).

Den linjen har han också hållt i NHL, för även om Oduya kan smälla på och kasta handskarna, så tappar han inte huvudet i New Jersey Devils, utan spelar enkelt, klokt och trycker till med tacklingar i rätt lägen och på ett schysst sätt. Han har faktiskt inte dragit på sig fler än 2 minuter i någon av sina 32 spelade matcher så här långt.

Annonser

~ av Webmaster på december 20, 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: