Många bra hockeyfighter i veckan i NHL

Mycket aktivitet bland NHL´s fighters, goons och enforcers i veckan, precis som det varit hela säsongen som vi tidigare påpekat här på Grishockey (22/11 – Hockeyslagsmål på frammarsch i NHL 06/07). Nu i veckan har vi fått se en hel del fighter med högt underhållningsvärde dessutom.

Veckans mest minnesvärda fight gick mellan Derek Boogaard (MIN) och Eric Godard (CGY). Eric Godard som gjorde sin första NHL-match för säsongen, efter att samma dag ha blivit uppkallad från Calgarys Flames‘ farmarlag, behövde inte vänta särskilt länge för att få gå säsongens första NHL-fight. Direkt efter en tekning i den andra perioden, då hemmalaget Calgary precis tagit ledningen med 1-0, så får Derek Boogaard syn på Godard och byter plats med en lagkamrat för att få chansen att utmana Godard direkt när pucken släpps. Godard som har haft en bra säsong i AHL och i farmarlaget (har gått 7 fighter så här långt) kommer väl förberedd till NHL, vilket Boogaard får erfara.

Till en början ser Boogaard ut att få göra som han vill i fighten och han matar på och har ett bra grepp om fighten, men Godard ger sig inte och efter att ha letat läge så får han in en klockren högerslägga på hakspetsen på Boogaard som känner av smällen direkt och knäar efter fler slag från Godard. Jätten från Minnesota Wild fallar sedan pladask ner i isen och har problem att hitta utvisningsbåset efter denna knockout av Godard. Boogaard lämnar dessutom utvisningsbåset innan spelet kommer igång igen och diagnosen blev senare att han drabbades av en hjärnskakning och är borta ”day-to-day” som det heter där borta… Imponerande av Godard och han som myser mest av detta heter Todd Fedoruk (PHI). 🙂 Calgary gick efter fighten till en komfortabel 3-0-vinst med hjälp av en heltänd publik och ett ”energipåfyllt” lag.


Detta är en äkta tungviktsfight med Boogaard och sina imponerande mått på 204 cm och 113 kg. Godard är inte mycket sämre han med 195 cm och 100 kg.

Fler bra fighter i veckan och en av de bättre gick mellan Darcy Hordichuk (NSH) och Shawn Thornton (ANA). Precis som i Godard-Boogaard-fighten slängs handskarna direkt på tekning.


Hordichuk i sin 5:e fight för säsongen mot Thornton som här gör sin 7:e fight för säsongen

Matt Barnaby (DAL) bjöd på underhållning igen också när han tog sig an Josh Gratton (PHO). Barnaby, som med denna fight klev upp i toppen av alla fighters med 11 Fighting Majors denna säsong, har haft svårt mot de större spelarna och kommer inte till riktigt i denna fight heller.


Barnaby får ta emot mängder av slag, men inga som får honom att tappa balansen

Annonser

~ av Webmaster på januari 12, 2007.

2 svar to “Många bra hockeyfighter i veckan i NHL”

  1. […] Boogaard så dröjde det inte särskilt länge för spelarna att söka upp varandra. Precis som i fighten tidigare, så söker Boogaard upp Godard inför tekningen och handskarna flyger direkt när pucken nuddar […]

  2. […] Godard blev ju uppkallad senast i matchen mot Minnesota Wild då han gjorde en kanonfight mot självaste Derek Boogaard (MIN). I natt var det alltså dags igen. George Parros (198 cm/105 kg) vs. Eric Godard (195 cm och 100 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: