Georges Laraque på väg mot en kanonsäsong

I förlusten mot Colorado Avalanche fanns i alla fall några ljusglimtar för Phoenix Coyotes. Georges Laraque (PHO) stod för ett mål och en assist i matchen. Synd att Ian Laperriere (COL) inte var sugen att ta en fight med Laraque, för då hade vi fått sett säsongens första ”Gordie Howe Hat Trick” (ett ”Gordie Howe Hat Trick” når man om man gör 1 mål och 1 assist och tar 1 Fighting Major i en match och myntades under Gordie Howe´s glansdagar i NHL).

Georges Laraque tar köksvägen
Georges Laraque tar ”köksvägen” och gör mål

Laraque är på väg mot sin bästa säsong någonsin poängmässigt och om han fortsätter i samma fina form så kommer han att nå 34 poäng (9 mål och 25 assist). Han ligger nu på 5 mål och 14 assist. Sin poängmässigt bästa säsong hittils gjorde han i Edmonton Oilers 00/01, då blev det 29 poäng (13 mål/16 ass.).

En annan frisk fläkt för Coyotes var att se Jeremy Roenick trycka dit en fin-fin tackling i samma match. Roenick som sett sina bästa dagar kan fortfarande… Roenick låg faktiskt på ett bra snitt rent Power Forward-mässigt i sina yngre dagar och hade en rad säsonger med fler än 30 mål och med drygt 100 utvisningsminuter (varav några var fighter). Sin bästa säsong, i Grishockey´s perspektiv, gjorde han i Chicago Blackhawks 92/93 då han tryckte dit hela 46 mål och nådde 125 utvisningsminuter och 6 Fighting Majors. Respekt!

Laraque med sitt femte mål för säsongen och en skön tackling av Roenick

Annonser

~ av Webmaster på januari 18, 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: