NHL Allstar Game 2007 | GRiSHoCKEY-Style

NHL Allstar Game 2007

NHL´s Allstar-match… Jaha, så var det då dags för NHL´s minst intressanta match igen… Ok, det var negativt och trångsynt, men ärligt talat, hur intressant är det egentligen att se två lag utan glöd och passion göra upp… om ingenting och där den spelare som råkar göra flest poäng får en bil i present? Alla åker omkring och fjuttar och ser bara till att inte riskera att skada sig… Inga tacklingar, ingen aggressivitet… då blir det ingen ishockey…

Nåja, det är ju i alla fall en hel del superstjärnor som får visa upp sig och en och annan läcker dragning lär vi väl få se och kanske några sköna strutar… Sedan har vi ju ”skills competition” som ju är kul att se, men för att göra detta NHL-uppehåll komplett så har vi på GRiSHoCKEY tagit ut våra egna Allstar-lag, baserat på första halvan av grundserien här 2007. Så varsågoda, NHL Allstar Game 2007, Grishockey-style!

NHL Allstar Game 2007 Western Conference

Vi börjar med Western Conference.

Forwards:
George ParrosIan Laperriere AllstarKeith Tkachuk Allstar
George Parros (ANA)| Ian Laperriere (COL)| Keith Tkachuk (STL)

George Parros har bjudit på stor underhållning under första halvan av säsongen. Han blev den drömersättare Brian Burke (General Manager i Anaheim Ducks) hade hoppats på när Todd Fedoruk (PHI) blev skadad och tradad. Parros har på sina blott 19 matcher denna säsong nått 11 ”Fighting Majors” och 63 utvisningsminuter.

Ian Laperriere drar ett tungt lass i Colorado Avalanche och är den som får skydda lagets alla spelare. Och som han fått jobba denna säsong. Laperriere har fått kasta handskarna vid hela 12 tillfällen så här långt och med det leder han också hela ligan i antal ”Fighting Majors”. Laperriere har även hunnit med att trycka in 2 mål och spelat fram till 11 mål för sammanlagt 13 poäng, för sitt Avalanche, samt suttit i utvisningsbåset i 88 minuter.

Keith Tkachuk började säsongen oinspirerat och svagt i St Louis Blues, men har undan för undan arbetat ihop bra statistik för den Power Forward han är. Han är också den i ligan som ligger närmast att nå en Power Forward-platå (30 mål/200 utvisningsminuter). Detta med sina 15 mål och 74 utvisningsminuter på 48 spelade matcher.

Backar:
Dion Phaneuf AllstarShane O’Brien Allstar
Dion Phaneuf (CGY) | Shane O’Brien (ANA)

Dion Phaneuf gör faktiskt bara sin andra säsong i NHL, men med vilken pondus denna 21-åring spelar. Phaneuf är an av ligans mest kompletta backar. Han äger ett hårt, starkt och välplacerat slagskott. Han kan tacklas och spela fysiskt. Han har ett bra spelsinne och kan läsa spelet perfekt. Att Phaneuf också är en riktig Allstar i år säger det mesta. Han har denna säsong skjutit 12 mål och spelat fram till 20 mål för 32 poäng. Han har kastat handskarna vid 2 tillfällen och arbetat ihop 68 utvisningsminuter. Detta på 46 spelade matcher.

Shane O’Brien gör bara sin första säsong i NHL denna säsong och som han tagit chansen. Han har gått fram som en ångvält och särskilt i inledningen på säsongen då han snabbt tog en tätposition i ligan i antal ”Fighting Majors”. Han är nu uppe i 10 hockeyfighter, flest av alla backar i NHL just nu. På sina 50 spelade matcher har gjort 2 mål och 11 assist samt skrapat ihop hela 122 utvisningsminuter vilket han ligger 3:a med i utvisningsligan i hela NHL.

Målvakt:
Marty Turco Allstar
Marty Turco (DAL)

Av de bästa målvakterna rent räddningsprocents-mässigt i Western Conference i NHL, så är Marty Turco den mest aggressiva målvakten. Han har hittills dragit på sig 14 utvisningsminuter och är anledningen till att han platsar här i Grishockey´s Allstar-lag.

Bubblare: Georges Laraque (PHO) | Derek Boogaard (MIN) | Shawn Thornton (ANA) | Doug Murray (SJ) | Eric Godard (CGY)

——————————————————————————————-
NHL Allstar Game 2007 Eastern Conference

Här kommer Eastern Conference.

Forwards:

Cam Janssen AllstarChris Neil AllstarDonald Brashear Allstar
Cam Janssen
(NJ) | Chris Neil (OTT) | Donald Brashear (WSH)

Cam Janssen inledde säsongen strålande och vann respekt i ligan genom sin hårdföra spelstil. En av dem som tacklas mest i ligan och utmanar alla även om dom är ett par huvuden längre och större. Janssen är bara 181 cm och väger 93 kg, men har utmanat George Parros (ANA) 198 cm/105 kg, Brian McGrattan (OTT) 198 cm/108 kg och Jody Shelley (CLB) 195 cm/104 kg samt Wade Belak (TOR) 196 cm/100 kg. Janssen hann med 9 fighter innan han blev skadad i slutet på november, men är på väg tillbaka efter Allstar-uppehållet.

Chris Neil hade även hann en strålande inledning och hade ett så pass bra snitt ett tag att han nosade på Power Forward-status (i slutet av november låg han i fas att nå 27 mål och 211 utvisningsminuter på 82 grundserie-matcher). Neil fick dock Power Forward-frossa och dalade efter en rejäl ”mål-torka” och ”fight-torka”. Är dock mycket aktiv och är en av de som delar ut flest tacklingar i ligan. Har på sina 50 matcher denna säsong gjort 9 mål och krigat till sig 101 utvisningsminuter (4 Fighting Majors).

Donald Brashear har haft det hett om öronen och till skillnad från de två ovan nämnda inledde Brashear lugnt för att i slutet av 2006 trycka gasen i botten. 7 fighter hann han med i december och har totalt 10 Fighting Majors så här långt denna säsong. Brashear hann även med att bli avstängd två gånger under första halvan av säsongen. Först 3 matcher efter ”kalabaliken mot Atlanta Thrashers” och sedan 1 match efter en ”sucker-punch” på Aaron Ward (NYR).

Backar:
Sheldon Souray AllstarWade Belak Allstar
Sheldon Souray (MTL) | Wade Belak (TOR)

Sheldon Souray går mot en av sina bästa säsonger någonsin och har mycket riktigt blivit uttagen i det riktiga Allstar-laget. Han leder målligan för backar med sina 16 fullträffar och ligger tvåa bland backar i poängligan med sina 40 poäng (16 mål + 24 assist). Souray har också hunnit med 70 utvisningsminuter inklusive 2 fighter och vunnit båda.

Wade Belak har äntligen fått det utrymme och förtroende han förtjänar. Efter att ha legat i skuggan av Tie Domi i ett antal år, har Belak tagit för sig ordentligt denna säsong. Han skyddar lagets stjärnor och har gått 8 fighter så här långt. Tog några övertygande segrar i fighterna mot Andrew Peters (BUF), Cam Janssen (NJ) och Colton Orr (NYR).

Målvakt:
Rick DiPietro Allstar
Rick DiPietro (NYI)

 

Av de bästa målvakterna rent räddningsprocents-mässigt i Eastern Conference i NHL, så är Rick DiPietro den mest aggressiva målvakten. Han har hittills dragit på sig 16 utvisningsminuter och är anledningen till att han platsar här i Grishockey´s Allstar-lag.

Bubblare: Brian McGrattan (OTT) | Andrew Peters (BUF) | Ben Eager (PHI) | Andrew Alberts (BOS)

Tyckare och jury: ZeKe, HaNNiBAL & WaLDeMAR – Grishockey-redaktörerna

Annonser

~ av Webmaster på januari 23, 2007.

Ett svar to “NHL Allstar Game 2007 | GRiSHoCKEY-Style”

  1. Mycket intressant med en tuffing All-star team och inget att säga emot i laggupställning heller:D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: