Snart dags för LG Hockey Games och Tre Kronor igen

Tre Kronor

Tre Kronor och LG Hockey Games står på agendan och här på Grishockey har vi så klart spanat in laguttagningen som tidigare inför Tre Kronor´s cuper runt om i Europa. Tidigare har vi varit kritiska mot de småväxta backarna och avsaknaden av aggressiva tunga anfallare. Det blev något bättre på back-fronten till Channel One Cup i Moskva om vi jämför backuppsättningen från Karjala Cup dessförinnan, men vi tappade dock tyngden framåt hos anfallarna i Moskva-turneringen.

Den här gången ser vi återigen ett småväxt och snällt försvar. En handfull spelskickliga backar på knappt 180 cm och lite drygt 80 kg som till exempel Magnus Johansson (Linköping), Fredrik Lindgren (Skellefteå), Jan Sandström (Luleå), Per Hållberg (Zug) och Johan Åkerman (HV71). Självklart ska vi ha med två-tre av dessa backar, men hur många backar stöpta i samma form får det plats i ett landslag?

Vidare har vi på backsidan Kenny Jönsson (Rögle) som med sina 191 cm och 93 kg tidigare har visat att han kan få stopp på internationella topp-forwards, men hur är formen efter alla skador? Daniel Fernholm (Djurgården) gjorde en bra turnering i Channel One Cup tidigare och har gått från klarhet till klarhet i Djurgården sedan comebacken. Han har även ett bra internationellt snitt med sina 194 cm och 104 kg. Dick Tärnström (Lugano) hade en ganska tung turnering i Karjala Cup, men får väl kvala in och bidra med ledaregenskaper och rutin.

En ganska svag backbesättning, tycker vi på Grishockey och saknar namn likt David Petrasek (HV71) som gjorde en kanon-turnering i december med 4 assist på 3 matcher och var inte inne på ett enda baklängesmål! Aggressiv och kan ta för sig vilket behövs i internationell ishockey då många svenskar helt oförklarligt blir minst 5 cm kortare och 10 kg lättare och 20% mindre kaxiga helt plötsligt… Som till exempel Per Ledin (Färjestad) i senaste turneringen… vart var kaxigheten och aggressiviteten då? Man blir uttagen i landslaget mycket baserat på det spel man presterar i klubblaget och om man då är en helt annan spelare med de tre kronorna på bröstet, ja då rasar ju hela lag-konstruktionen… Nåja, mer om det vid annat tillfälle…

Fler namn på backsidan vi saknar är självklara kort som Hans Jonsson (MODO), Ronnie Sundin (Frölunda), Sanny Lindström (Timrå) och kanske Andreas Holmqvist (Linköping), men det kan ju vara en massa skäl till varför de inte är med då någon tackat nej eller är skadad etc… men saknade är dom!

Det var backarna det… Desto roligare är att se de uttagna anfallarna till denna turnering, riktigt rolig läsning faktiskt! Vi har här faktiskt nästan alla verktygen i verktygslådan. Vi har rutinerade spelare som Jörgen Jönsson (Färjestad), Johan Davidsson (HV71) och Fredrik Bremberg (Djurgården). Vi har ungdomlig entusiasm i form av Patric Hörnqvist (Djurgården) och Nicklas Bäckström (Brynäs). Vi har målskyttar och duktigt offensiva spelare som Mika Hannula (Lokomotiv Yaroslavl), Tony Mårtensson (Linköping), Rickard Wallin (Lugano) och Fredrik Emvall (Linköping). Inte minst har vi spelare som kan smälla på och göra grovjobbet som Jimmie Ölvestad (Djurgården), Christian Berglund (Lugano), Jonathan Hedström (Timrå) och Fredrik Warg (Timrå).

De enda namn vi saknar är, som vanligt, Magnus Wernblom (Skellefteå) och även Andreas Jämtin (HV71), som vi tror skulle göra anfallsbesättningen komplett.

I mål känns det faktiskt som om det kvittar just nu, vi har ju hur många bra målvakter som helst i Sverige för tillfället och till denna turnering har vi Joel Gistedt (Frölunda) och Daniel Henriksson (Färjestad) och båda kommer att göra ett kanonjobb i mål.

Det är som sagt på backsidan det känns lite darrigt i denna turnering, men vi håller tummarna att ni klarar det grabbar! Kom igen nu Tre Kronor, gå för turnerings-seger, något annat finns inte!

Spelschema LG Hockey Games:

  • 2007-02-08 20.00 Ryssland – Finland (Mytischi, Moscow)
  • 2007-02-08 19.00 Sverige – Tjeckien (Globen, Stockholm)
  • 2007-02-10 12.00 Tjeckien – Finland (Globen, Stockholm)
  • 2007-02-10 15.30 Sverige – Ryssland (Globen, Stockholm)
  • 2007-02-11 12.00 Ryssland – Tjeckien (Globen, Stockholm)
  • 2007-02-11 15.30 Sverige – Finland (Globen, Stockholm)
Annonser

~ av Webmaster på februari 6, 2007.

Ett svar to “Snart dags för LG Hockey Games och Tre Kronor igen”

  1. Very nice site! Good work.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: