Om GRiSHoCKEY

GRiSHoCKEY

Grishockey är platsen för dig som gillar fysiskt tuff ishockey. Vi förespråkar absolut inte onödigt våld eller fegt spel med klubbor eller liknande. På Grishockey bevakar vi hårda fighters och suveräna tacklare samt andra som bidrar till en ishockey som gör det extra spännande, kul och intressant att följa med i ishockeyns värld.

Vi gillar när det smäller, men vi gillar det bara om det är ärliga och schyssta metoder som används. Det finns mängder med exempel då det emellanåt sker övertramp för vad som är ok och inte. Bara för att nämna några så minns vi väl alla Todd Bertuzzi´s påhopp på Steve Moore, vilket självklart är helt oförlåtligt, även om det var en hel del otur med i den sekvensen. Ännu värre var nog Marty McSorley och hans svingande med sin klubba som klubbade ner Donald Brashear bakifrån. Tie Domi har varit ute i blåsväder ett antal gånger. En ”sucker punch” vi minns är ju den som golvade vår tuffing Ulf Samuelsson efter en mindre duell i sarghörnet och där Samuelsson höll fast Domi´s klubba vilket fick sinnet att rinna över för den hetlevrade spelaren.

Grishockey tar avstånd från och förespråkar absolut inte fegheter som denna video illustrerar.

Tie Domi levererade också en osmaklig armbåge i ansiktet på Scott Niedermayer i New Jersey i slutspelet i NHL för inte allt för länge sedan.

Tie Domi´s fega armbågsöverfall på Scott Niedermayer

 

Scott Niedermayer efter Domi´s överfall

På tal om Niedermayer så gav sig ju hans brorsa Rob på vår egen Peter Forsberg i en VM-final med en feg tackling bakifrån in i sargen och det är den typen av spel vi absolut tar avstånd ifrån här på Grishockey. Det vi förespråkar på tal om tacklingen på ”Foppa” är att det finns spelare i ett ishockeylag som kan ta hand om spelare som tar till denna typ av fega påhopp och grövre tjuvnyp. Dessa rollspelare har nyckelroller för sina lag som ”poliser” eller ”beskyddare”. Oftast när dessa spelare är på isen (eller för den delen på avbytarbänken) så sker inte denna typ av handlingar. Det är avsaknaden av dessa spelare som gör att vi får uppleva vissa obehagliga situationer på läktare, i TV-soffan och på isen för aktiva spelare.

Washington Capitals insåg detta i somras när man rekryterade den allmänt erkände ”polisen” Donald Brashear. Capitals sitter ju som bekant på en av hockeyvärldens största skatter i superstjärnan Alexander Ovechkin. Att någon skulle fundera på att sig friheter med honom är det sista man vill i Washington och nu har man markerat att om någon funderar på att göra något dumt, så kommer man också att få ta konsekvenserna av det.

Ser vi på vår egen liga, Elitserien, så körs det ju emellanåt över målvakter utan att den utförande spelaren behöver stå till svars för sina handlingar. Även omdömeslösa tacklingar duggar tätt. Vi på Grishockey vill mena att det just handlar om avsaknaden av ”poliser” eller ”enforcers”, som det kallas i Nordamerika, i Elitserien som gör att en del spelare testar gränser. Det finns dock ett bra exempel på ett lag som sällan behövar uppleva dessa fega påhopp, vi kan nämna Färjestad som ett exempel. Här har då klubbledningen identifierat det vi pratar om. Vi har spelare som Emil Kåberg och vi har Per Ledin. Detta är spelare som just ser till att motståndare håller sig i skinnet och tänker efter en extra gång innan man gör något dumt. För annars vet de att de kommer att få stå till svars för sitt eventuella illa uppträdande.

Vad är 2/5/10 minuter i utvisningsbåset eller böter på ett par 100 000 dollar (för en mångmiljonär i dollar) eller någon avstämning på ett par matcher för straff jämfört med att få byta hela tandraden?

I NHL har de flesta lag sina ”Kåbergs” och ”Ledins”, men de börjar bli färre. Förhoppningsvis ”dör” de inte ut helt och hållet för fler än vi på Grishockey måste väl inse värdet i att ha dessa nyckelspelare i sitt lag?

NHL och Elitserien, och hockeyvärlden i stort, vill ju att det ska bli en mer offensiv ishockey och att spelskickliga spelare ska gynnas av sin teknik och sin snabbhet, men det vore ju synd om de inte använde allt detta till att producera framåt för att istället hela tiden titta bakåt och snegla över axlarna efter nästa smäll…

Något vi inte tagit upp i denna nu väldigt långa redogörelse över vad vi på Grishockey står för är de rena slagsmålen vi ser i ishockeyn och oftast i NHL. Alla slagsmål är ju inte frukten av att skydda lagets stjärnor. Ofta handlar det om kraftmätning och vilken spelare som är ”tungviktskung” i ligan. Lika mycket som de poängtörstande målgörarna i ishockeyn strävar efter en poängligatitel och respekt för sitt kunnande och sin konst, lika mycket prestige står på spel för de renodlade slagskämparna i hockeyvärldens olika ligor. Man vill vara den som alla ser upp till och som får respekt inom sitt gebit. Väl där har du precis som alla andra rollspelare (offensiva som defensiva etc…) större chans till större lön och bättre förutsättningar att utöva din favoritsysselsättning, att spela ishockey.

Det vi ser oftast när det gäller rena slagsmål så är det ju just mellan dessa ”beskyddare” och/eller ”poliser” som dessa slagsmål sker. Det vill säga två personer som båda är med på noterna och där det finns en ”code” om hur man uppträder på isen. Värt att poängtera är ju att det väldigt väldigt sällsynt med skador vid dessa uppgörelser och att mycket handlar om att ge fans och publik en ”show” och lite extra valuta för biljettpengarna.

I bland vill coacher och spelare förändra en matchbild så klart och då är det bättre att två personer som bägge är med på en uppgörelse går loss på varandra istället för att någon stackare ska få sin nacke bruten av en feg spelare som tacklar någon bakifrån.

Vi på Grishockey vet att det är kontroversiellt att förespråka hockeyslagsmål och tuffa tag och vi kommer att utveckla resonemanget om detta senare. Vänligen kontakta oss om åsikter ur alla läger angående detta.

/Grishockey-redaktionen

Annonser

7 svar to “Om GRiSHoCKEY”

  1. Orkade inte läsa igenom hela långa redogörelsen för bloggen, men jag återkommer och läser gärna nya inlägg.
    Tjobido! 🙂

  2. Vad kan man säga…super bra åsikt exakt den här åsikten har jag också, att man ska få fightas i Elitserien utan att få matchstraff + avstängnig + böter.

  3. Jag är inne på exakt samma linje måste säga att jag hade inte kunnat skriva det bättre själv 🙂

  4. Kolla in LNAH (ww.lnah.ca eller dess underforum på hockeyfights.com), det enda kvarvarande vattenhålet för oss ”riktiga” hockey fans. Där spelas hockey som det var tänkt!

  5. Great site you

  6. I’ve got a very weak signal http://socupacyso.de.tl fucking little I love those pussy lips…I’d love to suck and lick them all the time. You’d never have to ask.

  7. I’m a trainee http://nociunyjal.de.tl preteentits This guy is a douche, Fucking dork trying to act all tough and shit lol but Props for giving it to her good.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: